نسخه قدیم

حضرت آيت الله العظمي حاج شيخ محمد فاضل لنکراني(قدس سرّه) در سال ۱۳۱۰ شمسي در شهر مقدس قم ديده به جهان گشودند. پدر ايشان مرحوم آيت الله فاضل لنکراني(قدس سره) از اساتيد و علماي بزرگ حوزه علميه قم بود و مادرشان از فرزندان پاک سادات بزرگوار (و معروف مبرقع) بود.

ايشان پس از تحصيلات ابتدايي در سن ۱۳ سالگي وارد حوزه علیمه قم گردیدند و به جهت برخورداري از هوش و استعداد سرشار دوره مقدّمات و سطح را در مدت ۶ سال به پايان رساندند و در سن ۱۹ سالگي در درس خارج فقه و اصول استدلالي حضرت آيت الله العظمي حاج آقا حسين بروجردي(رحمه الله) شرکت نمودند و به سبب کمي سن، استعداد فراوان و فهم زياد مورد توجه طلاب و استاد بزرگوارشان قرار داشتند.

اساتید ایشان در درس خارج فقه و اصول حضرات آیات بروجردي(قده) و امام خميني(ره) و در فلسفه و تفسير حضرت آية الله علامه طباطبايي(ره) بوده. ایشان در سن ۲۵ سالگي با تایید حضرت آيت الله العظمي بروجردي(قده) به درجه والاي اجتهاد نائل گشتند؛ معظم له سالها در حوزه علميه قم دروس سطح را تدریس کرده و بالغ بر 25 سال به تدريس خارج فقه و اصول پرداختند.

از زماني که حضرت امام خميني(رحمه الله) مبارزات سياسي خود را عليه ظلم و فساد و حکومت طاغوتي پهلوي آغاز کردند، ايشان به عنوان يکي از ياران و همراهان امام خميني(رحمه الله) قدم به قدم در صف مجاهدان و حاميان انقلاب اسلامي فعاليت داشتند و از جمله اعضاي فعال جامعه مدرسين حوزه علميه قم به شمار مي‌‌آمدند و بارها از سوي مأموران حکومت پهلوي به بازجويي فراخوانده شده و به زندان افتادند و سرانجام به بندر لنگه تبعيد شدند و پس از چهار ماه اقامت در آنجا به شهر يزد منتقل شدند و مدت دو سال و نيم به صورت تبعيد در آنجا به سر بردند.پس از انقلاب اسلامي نيز همواره پشتوانه‌‌اي قوي براي بنيانگذار جمهوري اسلامي حضرت امام خميني(قدس سرّه) و پس از ايشان براي مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي(مدظله العالي) بوده‌‌اند.

مسئولیت ها و فعالیت ها

1. انتخاب مرجع أعلم از طرف جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علیمه قم

2. عضویت در مجلس خبرگان رهبری (دوره اول)

3. رياست عالي شوراي مديريت حوزه علميه قم به مدت 10 سال

4. تاسیس مرکز فقهی ائمه اطهار(عليهم السلام) در سال 1376

تالیفات

1. 28 جلد کتاب در موضوع فقهی و اصول

2. 6 جلد کتاب در موضوع مباحث قرآنی و اعتقادی و اخلاقی

تعداد بازدید :2094
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) است.